Anatecor
Dă mai departe!

 

 

Mihael Szellner

Nume

SZELLNER Mihael (în germană Michael)



E-mail

mszellner@yahoo.de

Naționalitate

cetățean român, aparținând de minoritatea națională germană

Adresa

Arad, România

Data nașterii

1964

Ocupația principală

Profesor de fizică la Liceul Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn” Arad

Cariera profesională

Lăcătuș mecanic (întreprinderea de vagoane Arad) din 1983;

Mecanic utilaj de excavare (brevet militar) din 1984;

Muzician Instrumentist (chitară) atestat de Ministerul culturii din 1985;

Profesor de fizică (diplomă de licență universitară în fizică) din 1989;

Terapeut în terapii complementare (Anatecor) din 2003,

Formator (Irecson) din 2005;

Formator de formatori (Et@lon) din 2006;

Expert în educație (Ministerul educației) din 2012;

Tehnician nutriționist (Anatecor) din 2014;

Consilier de dezvoltare personală (Mirific Concept) din 2015;

Activități la Anatecor 2005-prezent

director pt cercetare (onorific), validarea terapiilor complem.;

2003-prezent

lector de Energetica Viului, RAI-AdfT, Terapie prin sunet ș.a.;

Periplul vieții în terapiile complementare:

Din clasa VI-a până în clasa XII-a am participat cu echipajul școlii la concursurile de prim ajutor „sanitarii pricepuți” (de două ori campion județean); mi-a plăcut să ajut oamenii aflați la nevoie.

În clasa XI-a am aflat de la nașul meu principiile radiesteziei. Apoi în anul II de facultate am deprins introducerea în presopunctură de la medicul universității dr. Ioan Ometa (mă închin în fața lui), cunoștințe foarte utile în diverse ocazii, cu acordarea de prim ajutor cu terapii complementare.Inițiativa lui Remus Tănase (atunci la camera de comerț din Arad) de a edifica o asociație de terapii complementare mi-a plăcut mult și am susținut-o de la bun început. Am participat la aproape toate conferințele Anatecor cu câte o lucrare și ateliere de practică terapeutică (vezi colecția de compendii).

Deși nu am avut ocazia să particip la primele două serii de cursuri de terapii complementare (pe atunci Anatecor cu Universitatea ecologică din București) în 1997-99, am reușit să urmez și să absolv noua serie de cursuri din 2002-2003, când legislația a permis obținerea certificatului de terapeut în terapii complementare. Mulți dintre cursanții de atunci sunt lectorii de astăzi ai Anatecor. În iarna 2003 am acceptat oferta Anatecor de a preda întâi modulul de Energetica viului, apoi alte module din bazele fundamentale ale terapiilor complementare (Reîncărcare-Apărare-Intervenție și Arta-de-a-fi-Terapeut) și cursuri de specializare și perfecționare din aplicațiile terapiilor complementare.Din 2005 am devenit (cu titlu onorific) directorul pentru cercetare al Anatecor, funcție abilitată cu validarea diverselor terapii complementare, pe baza rezultatelor oferite.Îmi place să lucrez cu cursanții și să exercit această profesie sacră, în folosul oamenilor din comunitate, atunci caând le e mai greu și au nevoie de ajutor de specialitate. Sănătatea a fost, este și rămâne cea mai de preț avuție a fiecărui om ... fără sănătate nimeni nu se poate bucura de oferta vieții. Este o misiune sacră și autoasumată de a promova sănătatea umană în toate modurile posibile; această povară o duc cu drag, în folosul semenilor mei și pentru viitorul fericit al omenirii.

Michael Szellner, 12 iulie 2016

X